Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

ЧМ-2018 по борьбе: две украинки поборятся за бронзу. ВИДЕО


У півфіналах Юлія Ткач і Оксана Лівач програли японкам

ЧМ-2018 по борьбе: две украинки поборятся за бронзу. ВИДЕО

Иван Вербицкий Автор UA-Футбол

На чемпіонаті світу з боротьби в Будапешті (Угорщина) завершуються змагання серед жінок.

У передостанній змагальний день визначилися учасниці медальних сутичок ще у чотирьох вагових категоріях. Крізь щільне сито першого змагального дня до вирішальних стадій добралося дві українки.

21-річна Оксана Лівач зі Львова (вагова категорія - до 50 кг) була чемпіонкою Європи серед кадетів, юніорів та молоді, чемпіонкою світу серед кадетів. У дорослій боротьбі вона досі серйозних успіхів не мала.

Свій виступ у Будапешті Оксана розпочала з перемоги над Джессікою Анне Марі Макдональд з Канади - 5:1.

В 1/8 фіналу Лівач-молодша поборола Валентину Ісламову-Брік з Казахстану - 4:2.

У чвертьфіналі наша борчиня перемогла на туше Наранґерель Ерденесух із Монголії.

У півфіналі Лівач зустрілася з дивовижною, наразі на міжнародному рівні взагалі непереможною японкою Юї Сусакі. Ця 19-річна борчиня починаючи з 2014 року виграла всі офіційні старти, на яких брала участь. А то - три кадетських чемпіонати світу, дорослі чемпіонати Азії та світу 2017 року. До своєї чергової перемоги Сусакі стрімко прямує й у Будапешті. Принаймні Оксани Лівач у півфіналі вона не помітила - дострокова перемога 10:0.

Тепер, щоб здобути чергову перемогу, Юї Сусакі треба перемогти у фіналі 30-річну представницю Азербайджану, дворазову чемпіонку світу, шестиразову чемпіонку Європи, призерку трьох Олімпіад екс-українку Марію Стадник, яку так само як Оксану Лівач тренує олімпійський призер Пекіна-2008, чоловік Андрій Стадник.

Очікувано за медалі вагової категорії до 62 кг бореться й інша львів'янка, 29-річна дворазова чемпіонка Європи, чемпіонка світу-2014 Юлія Ткач.

В 1/8 фіналу світової першості-2018 Юлія перемогла німкеню Луїзу Німеш - 3:2.

У чвертьфіналі Ткач поклала на лопатки шведку Малін Юганною Маттссон.

У півфінальній сутичці Ткач зійшлася з дворазовою володаркою Кубка світу Юкако Каваї з Японії, сильною, але на відміну від своєї попередниці в цій категорії Саорі Йошіди, далеко не непереможною борчинею.

І справді, перший період продемонстрував, що Ткач мала всі шанси перемогти. "Голову вниз, м'якше ногами, не випрямляйся, нижче стійка", - постійно коригував роботу дружини її особистий тренер Олександр Ткач. І справді, поки Юлія контролювала ноги, все було гаразд. Вона повела в рахунку після того, як японка була покарана балом за пасивність. Ще два бали українка здобула після проходу в ноги і вдалого переведення. Перший період завершився начебто впевненою перевагою - 3:0.

Однак з початком другої трихвилинки Каваї вчинила суперниці шалений пресинг з постійними пірнаннями в ноги. Віддавши ноги перших два рази, Юлія змогла втриматися, а на третій захист сил забракло - переведенняд, накат з партера і 3:4. Відчайдушні спроби врятувати ситуацію в заключних 20 секунд ефекту не дали. Хоча шанс, коли Ткач успішно пройшла в ноги, начебто й був.

Суперниці українок за бронзовими фіналами визначаться за результатими втішних сутичок.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус