Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

2 золота, серебро и 4 бронзы: блестящее выступление украинских борчих на ЧЕ в Риме


Чемпіонками Рима стали Ангеліна Лисяк і Оксана Чудик

2 золота, серебро и 4 бронзы: блестящее выступление украинских борчих на ЧЕ в Риме


У Римі (Італія), де триває чемпіонат Європи з боротьби серед юніорів, завершили змагання предстаники другого виду.

UA-Футбол вже розповідав, що українські майстри греко-римської боротьби здобули золото і бронзу, що можна вважати результатом доволі успішним.

Натомість дівчата були претендентками на медалі в кожній з вагових категорій. І не взяли нагород лише в трьох з десяти ваг. На рахунку українок два золота, срібло і чотири бронзи.

Представниця вагової категорії до 62 кг Ангеліна Лисяк, котра в 2015 році була чемпіонкою світу та Європи серед кадетів, торік встигла себе проявити навіть на дорослому рівні. То коли виграла у Мінську (Білорусь) предстижний турнір на честь триразового олімпійського чемпіона Олександра Медведя. Тепер ось Ангеліна поповнила багату колекцію золотом юніорського Євро.

Свій турнірний шлях у Римі Лисяк розпочала з важкої перемоги над чемпіонкою Європи-2016 серед кадетів білорускою Крістіною Сазикіною - 6:5.

Потім була переконлива звитяга над італійкою Авророю Кампаньєю - 9:2.

У півфіналі Лисяк впоралася з росіянкою Дарією Бобрулько - 4:2.

Нарешті фінал, у якому Ангеліна здолала віце-чемпіонку світу-2017 серед юніорів Юліану Янєву з Болгарії - 5:1.

Так само важко розпочала виступ на килимах Вічного міста інша українська чемпіонка, представниця вагової категорії до 65 кг Оксана Чудик, котра їхала на континентальну першість серед юніорів у статусі дворазової чемпіонки Європи серед кадетів.

У стартовій сутичці Оксана в рівній боротьбі виявилася сильнішою за туркеню Аслі Демір - 8:7.

У півфіналі Чудик перемогла угорку Ноемі Сабадош - 7:2.

Німкеню Ейлін Севіну в сутичці за золото Оксана Чундик перемогла начебто й легко - 10:0. Проте остаточно закріпити перевагу українці вдалося лише наприкінці відведеного часу.

Тетяна Ріжко (до 59 кг) на шляху до фіналу здолала Ґайє Пакіту Руїс із Франції (6:2), німкеню Дебору Лавнітцак (11:0) і білоруску Марію Гуліду (12:2). Ось лишень у фіналі, в боротьбі з молдованкою Анастасією Нічітою, котра досі виграла чемпіонат Європи-2015 серед кадетів і Євро-2016 серед юніорів, Тетяна шансів не мала - 2:12.

Представниця категорії до 57 кг Аліна Акобія, можливо, не зовсім задоволена здобутою бронзою. Торік Аліна вже була чемпіонкою Європи серед юніорів, за рік до того виграла європейську першість серед кадетів. Та й у принципі з усіх крупних міжнародних стартів Аліна поки повертається виключно з медалями. Скажімо, цьогоріч вона вже здобула срібло на континентальному чемпіонаті серед спортсменок, не старших 23-х років.

У Римі Акобія впевнено перемогла угорку Тамару Доллак (6:2), литовку Вікторію Ауґустаустаускайте (8:0), однак у півфіналі несподівано розгромно поступилася чемпіонці світу-2015 серед кадетів Вікторії Вауліній з Росії - 2:14. На щастя, Аліна зібралася і змогла менш ніж за хвилину виграти на туше сутичку за бронзу проти болгарки Александрини Кашинової.

Христина Демко (до 55 кг) бронзову нагороду здобула, спершу поступившись у півфіналі 2:4 білорусці Дарії Сінковець, а потім у поєдинку за бронзу менш ніж за хвилину впоравшись із литовкою Ауксе Руткаускайте - 12:1.

Аліна Рудницька (до 68 кг) у півфіналі поступилася головній фаворитці - росіянці Ханум Велієвій, чинній чемпіонці світу і Європи серед юніорів, дворазовій чемпіонці світу серед кадетів. Десять переможних балів Ханум здобула менш ніж за дві хвилини.

У сутичці за бронзу Рудницька впевнено розгромила Евеліну Сіунек з Польщі - 12:2.

Романа Вовчак (до 72 кг) на старті програла італійці Енріці Рінальді (3:4), а в поєдинку за третє місце перемогла 12:2 Тулбу Кіліч з Туреччини.

Євгенія Павлова (до 53 кг) у сутичці за третє місце програла 5:12 румунці Андреї Беатріс Ані з Румунії.

Ірина Пасічник (до 76 кг) на цьому чемпіонаті поступилася двічі і обидва рази тій же суперниці - росіянці Ельвірі Халаєвій. Причому сутичку за бронзу українка програла при рахунку 1:1 лише тому, що суперниця результативну дію виконала останньою.

Без медалей з українок залишилися також Тетяна Профатилова (до 50 кг). Але й вона змогла виграти одну сутичку. Тим самим у командному заліку наша команда набрала 160 очок і поступилася лише росіянкам, котрі мають відразу п'ятьох новоспечених чемпіонок Європи і підсумкову суму балів 186.

Завершиться чемпіонат боротьбою представників вільного стилю.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус