Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

5 золотых медалей в 10-ти категориях: украинские борчихи шокировали Стамбул


Без нагород українки залишилися лише у трьох вагах

5 золотых медалей в 10-ти категориях: украинские борчихи шокировали Стамбул


На минулих вихідних у Стамбулі (Туреччина) відбувся один з найбільших турнірів у світовому борцівському календарі - "Яшар Доґу".

UA-Футбол уже повідомляв, що українські борці вільного стилю посіли п'яте загальнокомандне місце, здобувши золоту, срібну і дві бронзових нагороди.

Натомість представниці жіночої боротьби підкорили Стамбул повноцінно. Підопічні Володимира Євонова здобули п'ять золотих, дві срібних і чотири бронзових нагороди і впевненого очолили командний залік.

Представниця найлегшої вагової категорії до 50 кг Оксана Лівач розпочала виступи з непростої перемоги над індійкою Ріту. Потім була дострокова звитяга над Рахім Алі з Тунісу (12:2) і непроста півфінальна перемога над землячкою Ілоною Семків. У фіналі ж Лівач знову достроково здолала іншу представницю Тунісу Сарру Гамді - 10:0.

Семків у свою чергу після перемоги у стартовій сутичці над чинною чемпіонкою світу серед молоді Евін Демірхан з Туреччини (10:4) і поразки від Лівач у сутичці за бронзу здолала 13:7 вище згадувану індійку Ріту.

Чемпіонкою "Яшар Доґу" стала й досвідчена Ірина Чихрадзе (до 57 кг). То за умови, що в Ірини була непроста сітка. Спочатку вона виграла в азербайджанки Альони Колесник (6:3), потім здолала туркеню Еліф Янік (10:4), німкеню Сандру Паружевскі (9:5), а у фіналі достроково розгромила Поожу Дганду з Індії - 11:0.

Бронзова призерка чемпіонату світу-2015 Тетяна Кіт у тій же категорії до 57 кг стала третьою. Можливо, боролася б за фінал, але на старті за рівного рахунку 4:4 поступилася майбутній фіналістці Поожі Дганді. Лише тому, що індійка виконала результативну дію останньою. В сутичці за бронзу Кіт достроково перемогла 10:0 туркеню Меліку Озтюрк.

В категорії до 59 кг українок на п'єдесталі було теж дві, але зустрілися вони у фіналі. Софія Бондар на шляху до вирішальної сутички перемогла туркеню Суле Кабак (4:1), індійку Санґеету Балалі (11:0) і білоруску Юлію Писаренко (1:1). Дворазова чемпіонка світу серед кадетів Олена Кремзер, здолавши білорусок Ганну Вагур (4:0), Юлію Писаренко (8:3), у фіналі оформила непросту звитягу над Бондар - 4:2.

Подвійним був український п'єдестал і у вазі до 65 кг. Перемогла там бронзова призерка чемпіонату Європи-2018 Ілона Прокопевнюк, яка розпочала виступи з дострокової перемоги над срібною призеркою цьогорічного молодіжного Євро Софією Ґеорґієвою з Болгарії (10:0), потім зборола іншу болгарку Джанан Манолову (10:2) і індійку Ґеету (3:0). У фіналі Прокопевнюк перемогла натуралізовану українку Ірину Нетребу, яка нині представляє Азербайджан - 14:3.

Саме Нетреба завдала на старті поразки іншій представниці України Марії Ільчишин (0:6), однак завдяки тому, що Ірина вийшла у фінал, Марія здобула бронзу.

П'яте золото Україні принесла Алла Белінська (до 68 кг). Вона по черзі перемогла туркеню Кезбан Омур Акджин (3:2), литовку Дануте Домінікайтіте (7:0), болгарку Вікторію Бобеву (2:1) і ще раз Домінікайтіте (5:4).

Ольга Шнайдер (до 55 кг) на шляху до фіналу перемогла Сівар Бусетту з Тунісу (8:2) та туркеню Нуруфе Думан (7:0). У фінальній сутичці Ольга програла 3:6 індійці Пінкі.

Христина Береза (до 53 кг) виграла бронзу. Вона розпочала змагання з дострокових перемог над туркенею Едже Бакай (10:0) та індійкою Сеемою (10:0), а в півфіналі поступилася 8:10 ще одній представниці Туреччини Айсун Ерґе. У сутичці за бронзу Христина повторно перемогла індійку Сеему - 10:2.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус