Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Золото и две бронзы – украинские борцы вольного стиля ярко выступили на ЧЕ в Стамбуле. ВИДЕО


Медаль найвищої проби нашій команді приніс представник вагової категорії до 70 кг Олексій Борута

Золото и две бронзы – украинские борцы вольного стиля ярко выступили на ЧЕ в Стамбуле. ВИДЕО


У Стамбулі (Туреччина) завершився чемпіонат світу серед борців, не старших 23-х років.

UA-Футбол вже розповідав, що представники української греко-римської боротьби здобули на цих змаганнях два срібла і бронзу. В жіночій боротьбі українки мають три золота, срібло і три бронзи і друге загальнокомандне місце.

Завершувався чемпіонат змаганнями вільників. Варто зазначити, що з 2015-го, тобто, з того часу, як почали проводитися Євро U23, золотих нагород українські представники вільного стилю ще не здобували. В Стамбулі ця неприємна традиція нарешті перервалася. Історичну перемогу здобув представник вагової категорії до 70 кг Олексій Борута.

Досі найвищим досягненням борця з Київщини було срібло торішнього чемпіонату світу серед військовослужбовців у литовській Клайпеді. Зараз у Стамбулі Борута відборовся надзвичайно переконливо.

У півфіналі майбутній чемпіон здолав Ґеворґа Мхеяна з Вірменії.

Виснажливу фінальну сутичку проти чемпіона світу-2016 серед юніорів Енеша Услу з Туреччина Борута виграв «у суху» - 4:0.

Цілком міг претендувати на золото й представник найлегшої ваги (до 57 кг) киянин Тарас Маркович. Чвертьфінальну сутичку проти чемпіона Європи-2016 серед юніорів Афґана Хашалова з Азербайджану наш борець виграв (3:2), однак сторона суперника натиснула на суддів і ті після перегляду відео зарахували Афґанові два бали, пропустивши азербайджанця у півфінал. Врешті, Хашалов дійшов до фіналу, де програв росіянину Ібраґіму Ільясову.

А Маркович крізь сито втішного турніру здобув бронзу, впевнено здолавши у медальній сутичці (7:1) німця Віктора Лизена.

Андрій Свирид з Івано-Франківська, який представляє категоріє до 65 кг, срібну нагороду на чемпіонаті Європи серед 23-річних здобув ще у 2015-му. Тоді Андрієві було лише 20 і очікувалося, що він розвине цей успіх. Однак донині серйозних досягнень у Свирида не було.

На цьогорічному Євро Андрій поступився в чвертьфіналі азербайджанцеві Анварбеку Далґатову. Той вийшов у фінал, де поступився росіянину Начиїну Куулару. А Свирид продовжив боротьбу у втішному турнірі.

Спершу перемігши болгарина Дімітара Іванова, Андрій у медальній сутичці виграв у Нікласа Дорна – 7:4.

Претендували на медалі ще два наших борці. Петро Білейчук (до 61 кг) з Івано-Франківщини програв у сутичці за бронзу програв 2:7 грузину Теймуразу Ванішвілі, який у фіналі цьогорічного Київського міжнародного турніру програв азербайджанцеві Ґеорґію Едішерашвілі.

Також поступився у бронзовому фіналі категорії до 86 кг білорусові Роману Читадзе сумчанин Ілія Арчая.

Боровся за бронзу й тяж із Херсона Олександр Биканов (до 97 кг) з Херсона. Однак конкуренції чемпіону світу-2014 серед кадетів і чемпіонові Європи серед молоді та юніорів у 2017-му Ґіві Мачарашвілі з Грузії він скласти не зміг і після серії накатів програв сутичку менш ніж за дві хвилини.

Додамо, що крім вище згадуваних Борути, Ільясова та Куулара, чемпіонами на Євро-2018 серед борців-вільників не старших 23-х років стали росіянни Моґамедрасул Ідрісов (до 61 кг), Заурбек Сідаков (до 74 кг), Радік Валієв (до 79 кг), Арсен-Алі Мусалалієв (до 86 кг), азербайджанець Шаміль Зубаїров (до 92 кг), білорус Денис Храмянков (до 97 кг) і поляк Каміль Косцьолек (до 125 кг).

У командному заліку перевага росіян величезна. Вони перемогли із 215-ма пунктами в активі, тоді як турки, які стали другими, мають лише 125 очок. Грузини – треті (119). Наша команда, яку очолювали Вадим Тасоєв і наставник національної збірної Руслан Савлохов, зі 109-ма очками стала четвертою.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус