Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Украинка Марина Черняк выиграла бронзу на чемпионате Европы по дзюдо


21-річний киянин Артем Лесюк міг боротися навіть у фіналі, але програв у сутичці за бронзу

Украинка Марина Черняк выиграла бронзу на чемпионате Европы по дзюдо

Иван Вербицкий Автор UA-Футбол

За підсумками першого змагального дня на чемпіонаті Європи з дзюдо в Тель-Авіві (Ізраїль) збірна України, як і планувалося, здобула одну медаль. Тільки взяв її не титулований Георгій Зантарая (категорія – до 66 кг), котрий програв у другій сутичці азербайджанцеві Ніхату Шахалізаді. І навіть не 21-річний Артем Лесюк (до 60 кг), котрий у чвертьфіналі сенсаційно переміг чинного олімпійського чемпіона Беслана Мудранова з Росії.

Героїнею першого дня стала досвідчена Марина Черняк, котра виступає у найлегшій вазі до 48 кг. 30-річна запоріжанка у 2014-му вже вигравала бронзу континентальної першості, а впродовж останнього року регулярно пробивалася до трійок на кубкових змаганнях. Тому особливою несподіванкою її медаль, звісно, не є.

Свій виступ у Тель-Авіві Марина розпочала з перемоги над Катаріною Коштою з Португалії. Суперниця програла достроково, отримавши три «шидо» за пасивність.

Нажаль, у сутичці з досвідченою сербкою Міліцою Ніколіч наша борчиня виглядала не так переконливо. З допомогою утримання суперниця заробила «ваза-арі», а потім відверто уникала активної боротьби. Проте судді покарали Ніколіч лише одним «шидо» і Черняк тим самим перейшла до втішного турніру за бронзу.

До бронзового фіналу Черняк пробилася, перемігши бронзову призерку чемпіонату Європи-2016 Ділару Лакмангакім зі Швейцарії. Досі ці суперниці зустрічалися п’ять разів і тричі сильнішою була Марина. Зараз українка свою перевагу зміцнила, причому перемогла переконливо, спершу кинувши Ділару зі стегна на «ваза-арі», а невдовзі виконавши переможний прийом на «іппон».

У сутичці за бронзу Черняк здолала француженку Мелані Клеман. Переможний кидок українка виконала незадовго до завершення основної чотирихвилинки. Зачіп, підсад і кидок на «іппон»!

А Артема Лесюка, звісно, шкода. Після яскравої перемоги над Мудрановим він у півфіналі зійшовся зі срібним призером торішнього чемпіонату Європи Яніславом Ґерчевим з Болгарії.

Українець був активнішим, домінував на татамі, намагаючись у своєму фірмовому стилі з допомогою захвату за кімоно витягти суперника на себе і провести результативний кидок. Двічі це майже вдавалося, але суперник падав на живіт і неприємностей уникав. Тим не менш, судді покарали Ґерчева «шидо», попередженням за пасивне ведення боротьби.

Наш борець шукав свого шансу, однак після чергової спроби наразився на контрдію і потрапив у партері на задушливий прийом. Вирватися Лесюк не зумів – поразка.

У сутичці за бронзу Артем програв бронзовому призеру чемпіонату Європи-2013 Ешлі Макензі з Великобританії. Знову в яскравій боротьбі, однак від того не легше. Спершу завдяки контрприйому Маккензі заробив «ваза-арі», через лічені секунди Лесюк кидком через стегно заробив аналогічну оцінку. Однак в кінцівці зустрічі Ешлі вдався кидок через спину – «іппон».

Зрештою, не дивлячись на п’яте місце, можна бути певним, що з Артема Лесюка росте дуже сильний борець. Хочеться вірити, що він не розгубить свого потенціалу.

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус