Единоборства
Единоборства

Единоборства - результаты и расписание матчей, турнирная таблица, новости.

Из-за российского лобби у Украины отобрали право проводить чемпионат Европы-2018


Найсмішніше, що наприкінці лютого Київ успішно прийняв міжнародний борцівський турнір за участю спортсменів з 37-ми країн

Из-за российского лобби у Украины отобрали право проводить чемпионат Европы-2018


21-29 квітня у Києві мав відбутися чемпіонат Європи серед кадетів з трьох видів боротьби – вільної, греко-римської та жіночої. Мав, але не відбудеться. Міжнародна федерація боротьби (UWW ) вирішила, що Україна не здатна забезпечити належних заходів безпеки. Рішення абсурдне і вочевидь є відповіддю на відмову української команди їхати на дорослий чемпіонат Європи, котрий у травні відбудеться в російському Каспійську. Російське лобі у борцівському світі надто велике. Достатньо сказати, що очолює UWW відомий своєю проросійськістю Ненад Лаловіч, за правління якого боротьба доведена до такого стану, що її збиралися виключити з олімпійської програми.

Але мова не про те. У відповідь на рішення UWW, яка перенесла кадетське Євро-2018 до Македонії, міністр молоді і спорту України Ігор Жданов підготував арґументовану відповідь, яку виклав на власній сторінці в «Фейсбуку». Підсилив текст пан Жданов просканованими копіями листування з Лаловічем.

Тож слово міністру Ігорю Жданову.

«Вкотре пересвідчуюсь, що гібридна агресія проти України здійснюється, не лише збройними, політичними та економічними засобами, вона постійно ведеться і на спортивному фронті.

3 квітня 2018 року на сайті UWW з’явилося повідомлення про те, що раніше запланований до проведення у Києві 21-29 квітня Чемпіонат Європи з боротьби серед кадетів переноситься до Македонії.

Причиною такого несподіваного рішення називається «побоювання, що Міністерство молоді та спорту України не зможе забезпечити участь всіх європейських націй».

На сайті Асоціації спортивної боротьби України також йдеться, що таке рішення прийнято «у зв’язку з неможливістю надання у повній мірі державних гарантій для забезпечення рівних можливостей участі спортсменів усіх без виключення країн».

Відповідально заявляю – це неправда одразу з кількох суттєвих причин.

ПЕРШЕ. Україна в 2017 році провела у себе Чемпіонат світу з хокею в дивізіоні 1А, два чемпіонати Європи зі стрибків у воду та боксу. Усі офіційні міжнародні змагання відбулися на високому організаційному та безпековому рівні, під державні гарантії Уряду та Міністерства молоді та спорту.

У чемпіонаті Європи зі стрибків у воду в Києві та чемпіонаті Європи з боксу в Харкові брали участь в т.ч. члени збірних команд Росії, які не порушували вимог законодавства України.

ДРУГЕ. Жодних офіційних претензій чи попереджень про неможливість проведення чемпіонату Європи серед кадетів з боротьби у Києві державні органи України від UWW не отримували. Все йшло за раніше напрацьованим планом підготовки до проведення змагань.

5 березня 2018 року в адміністрації Президента України відбулася наша із Ігорем Райніним зустріч з делегацією UWW. Її очолював президент світової федерації Ненад Лаловіч, був присутній президент Європейської федерації боротьби Ценно Ценов. Потім вони мали зустріч з віце-прем’єр-міністром В’ячеславом Кириленком.

На всіх зустрічах високого рівня керівництву UWW наголошувалося, що під час підготовки до змагань Урядом будуть створені умови, які ґарантуватимуть безпеку та повагу до кожного спортсмена в повній відповідності до міжнародних правил та чинного законодавства України. Проте окремо було зазначено, що спортсмени, які незаконно знаходилися на окупованих територіях України – у Криму, окремих районах Донецької та Луганської областей, до змагань допущені не будуть.

За підсумками візиту делегації UWW в Україну, 14.03.2018 мені надійшов лист від президента UWW Ненада Лаловіча з проханням надіслати листа, який гарантує безпеку для всіх учасників змагань. (копії додаються)

У відповідь 21.03.2018 р. надіслано листа за моїм підписом, що спільно з Мінмолодьспортом органами виконавчої влади України було виконано достатній обсяг завдань для дотримання вимог міжнародного спортивного законодавства щодо організації континентальних та світових чемпіонатів, вимог Міжнародної федерації боротьби та Олімпійської хартії.

Окремо наголошено: робота щодо забезпечення необхідних заходів безпеки та перебування гостей у нашій країні ведеться постійно і у багатьох напрямах, зважаючи на високу значимість зазначеного заходу для нашої держави.

Показово, що 22-25 лютого 2018 р. в столичному Палаці спорту під егідою UWW відбувся Міжнародний турнір з вільної, жіночої та греко-римської боротьби, присвячений видатним українським борцям та тренерам. У ньому взяли участь найсильніші спортсмени з 37-ми країн світу, зокрема Росії. За своїм представництвом та якістю організації турнір відповідав неофіційному званню малого чемпіонату Європи.

Чомусь буквально півтора місяці тому у функціонерів UWW не виникало жодних побоювань щодо безпеки проведення таких масштабних міжнародних змагань з боротьби в Києві, які відбувалися за участі сотень спортсменів і тренерів з трьох десятків національних збірних команд Європи та світу.

ТРЕТЄ. 4 квітня на засіданні Кабінету Міністрів України прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом було дане протокольне доручення компетентним органам забезпечити заходи безпеки під час проведення чемпіонату Європи серед юніорів з боротьби в Києві. Віце-прем’єр міністру В’ячеславу Кириленку доручено проінформувати UWW про прийняте рішення Уряду. Ще раз бачимо, що ґарантування безпеки європейської першості з боротьби в Україні здійснюється на вищому державному рівні.

Міністерство молоді та спорту спільно з національними федераціями системно працює над поверненням в Україну великих міжнародних змагань. Ми вже маємо низку успішних результатів цієї роботи в 2017-2018 роках. Свідомий того, що кожен наш крок вперед на цьому шляху буде зустрічати заздрість та серйозну протидію з боку нашого північного сусіда.

Тому таке несподіване рішення Міжнародної федерації боротьби, де переважає потужний російський вплив, вважаю свого роду помстою Україні за бойкот міжнародних змагань в Росії".

Оцените этот материал:
Комментарии
Войдите, чтобы оставлять комментарии. Войти

Новости Футбола

Лучшие букмекеры

Букмекер
Бонус